Dubrovnik beaches - logo  
Početna
Trebate vodiča ?
Dobrodošli na Bellevue. Iznesite nam Vaše dojmove i budite slobodni postaviti nam pitanja na našoj kontakt adresi..  

Vacation

Vacation

Bellevue plaža

Hotel Bellevue DubrovnikPlaža Bellevue smještena je u lijepom zaljevu podno istoimenog hotela i predstavlja jedno od posjećenijih dubrovačkih kupališta. Na plažu je moguće stići iz dva smjera, liftom iz hotela ili zaobilaznicom, pješice. Riječ je o kombinaciji pješčano-šljunčane plaže, koju je najbolje posjetiti ujutro ili rano poslijepodne, kada je sunčana i ugodna.

 beach dubrovnik bellevue

 

U kasno poslijepodne, stjenovite litice koje okružuju plažu djelomično zakrivaju sunce, kao što možete vidjeti na našim slikama.

Plaža Bellevue u Dubrovniku kultno je mjesto vaterpola, sporta br. 1 našeg grada. Na toj plaži osnovan je VK Bellevue, koji je svojedobno uspješno igrao Prvu hrvatsku vaterpolo ligu. Danas je Bellevue mjesto održavanja najjačeg i najzanimljivijeg amaterskog vaterpolo natjecanja na svijetu, 'Divlje lige', prvenstva dubrovačkih kupališta u vaterpolu u kojoj sudjeluje više od 500 najtjecatelja.

hotel bellevue beach dubrovnikProcjene kažu da Divlju Ligu, od prvog kola kvalifikacija, pa do finala glavnog turnira ukupno uživo prati više od 30 000 ljudi, što je rekord bez premca, koji višestruko nadmašuje europska i svjetska prvenstva, pa čak i Olimpijske igre. Privlačnost ne leži samo u kvaliteti lige, već i u draži natjecanja, prestiža i zabave za potpune amatere, čiji se navijači na utakmicama okupljaju u velikom broju i dobro zabavljaju, bez obzira na krajnji rezultat. To je razlog da pogledate pokoju utakmicu čak i ako ne volite vaterpolo - ovih par prizora bi vas lako moglo uvjeriti u to


http://www.dubrovnikportal.com/divljaliga/

Naravno, to nije sve, kao što možete zamijetiti na slici, na ovoj postoji i mjesto gdje se možete osvježiti i napuniti baterije..

Posjetite i Uvala Lapad, Banje, Sv. Jakov

^top^