Dubrovnik  
Početna
Trebate Vodiča ?
Želite naučiti nešto o piciginu ? : Picigin - Više od igre  

 

 

 

 

Copacabana


Plaža Copacabana nalazi se na poluotoku Lapad, u turističko-stambenom naselju Babin Kuk. Copacabana pruža izravan pogled na specifičan poluviseći dubrovački most, poznat po dizajnu koji je jedinstven u svijetu u ovom trenutku. U drugom smjeru pruža se pogled na otok Daksu i Elafite. Riječ je o šljunčanoj plaži sa mnogo sadržaja..

Čest je slučaj da posjetitelji na ovoj plaži unajme kajak i u njime obiđu cijeli vanjski dio poluotoka. Za one nešto hrabrije tu je i jet-ski, kao i mogućnost skijanja na vodi uz pomoć glisera, ili popularne 'banane', kao i vožnje padobranom na 50-ak metara visine što predstavlja vrlo uzbudljivo i nezaboravno iskustvo.

Copacabana je izvrsno mjesto za djecu, koja se rado igraju u plićaku na prostranoj plaži, a za odrasle tu postoji caffe bar kao i restoran. Usput rečeno, ova plaža je jedna od rijetkih koja je potpuno opremljena za prihvat ljudi s tjelesnim invaliditetom, za koje je organiziran poseban dio plaže gdje se oni mogu kupati uz pomoć za to predviđenih pomagala.

Osim toga, ovo je mjesto jedan od poznatih organizatora dubrovačkog kupališta u vaterpolu, popularne 'Divlje Lige', tu se nalazi vaterpolo igralište na kojem se i sami možete okušati u trenucima kad nije zauzeto i u periodu kada nema utakmica.

Naravno, kada padne noć i Copacabana se transformira u mjesto za noćni izlazak, poslužuju se razna pića i kokteli, a u blizini je i malena diskoteka, a i ostala mjesta zabave su u neposrednom susjedstvu, tako da je Copacabana sigurno dobar izbor, posebice za one koji odsjednu u jednom od hotela iz kompleksa turističkog naselja Dubrava Babin Kuk.

idi na vrh ^